Verplichte onderwerpen avond (VOA) 2024


We (d.w.z. Kars en Henk) hebben het in het centrum van Veendam gezocht en zijn begonnen met parkeren bij het gemeentehuis van Veendam. Je kunt natuurlijk ook op de promenade parkeerplaats gaan staan of op het ABC dek, als dat open is.
We hebben geprobeerd om de onderwerpen zo open mogelijk te laten.


1. Fotografeer de sfeer van de Kerkstraat; voor de niet-Veendammers de lange winkelstraat die vanaf het Oosterdiep naar het Museumplein/Kerkplein loopt.


2. Maak een foto van de ijzeren fontein met of zonder de bedriegertjes of van de bedriegertjes zelf met of zonder de ijzeren fontein; deze staan tussen Kerkstraat en Veenlustplein.


3. Maak een foto van “Veenlust 5225”, het Enexis stroomhuisje in het straatje tussen het grote pand Veenlust en het ABC-winkel complex.


4. Maak een foto van de leegstaande en vervallen Brasserie op de hoek van de Promenade en Veenlust Passage (voor de ingewijden het pand van wijlen Ernst Puik).


5. Maak een foto van het Promenadeplein of een onderdeel daarvan.
Dit pleintje is het laatste gedeelte van de Promenade voor de ingang van de overdekte Winkler Prins passage met speelgedeelte en terras. Zie ook naambord op plantenbak.


Voor alle onderwerpen/plekken geldt dat er zowel overzicht, gedeeltes en/of details gefotografeerd
mogen worden!


We hopen er iets leuks van gemaakt te hebben.
Henk en Kars

Jaap van Kregten
Jaap van Kregten
De Kerkstraat
Jaap van Kregten
Jaap van Kregten
De ijzeren fontein
Jaap van Kregten
Jaap van Kregten
het transformatorhuisje
Jaap van Kregten
Jaap van Kregten
het vervallen pand
Jaap van Kregten
Jaap van Kregten
het Promenadeplein